[УРОК] Усмивки

Публикувай отговор
Аватар
NecheB
Администратор
Администратор
Мнения: 320
Регистриран на: 06 Авг 2021, 22:20
Местоположение: Maidstone
Обратна връзка:

Усмивки

Мнение от NecheB »

Усмивки или емотикони са малки, понякога анимирани изображения използвани за израз на емоция. От тази страница можете да добавяте, изтривате или променяте усмивките. Имате възможност да добавяте нови пакети.
Изображение
Първата ви възможност да добавите усмивки към форума си е да използвате предварително приготвен пакет с усмивки. Пакетите с усмивки имат разширението на файла pak. За да инсталирате пакет с усмивки, първо трябва да изтеглите пакет с усмивки. Качете самите файлове с усмивки и пакетния файл в /images/smilies/ директорията. След това щракнете върху Инсталирай усмивките . Изберете пакета с усмивки, който искате да добавите (можете да инсталирате само един пакет с усмивки наведнъж). След това имате избор какво да правите с инсталираните в момента усмивки, ако новият пакет с усмивки има икони, които може да се дублират или да има проблем с тях. Можете или да запазите съществуващите усмивки (може да има дубликати), да замените съвпаденията (презаписвайки вече съществуващите усмивки) или просто да изтриете всички проблемни усмивки. След като изберете правилната опция, щракнете върху Инсталирай .
Изображение

За да добавите ръчно усмивка към вашият форум, първо трябва да качите усмивките в /images/smilies/ директорията. След това щракнете върху Добави усмивки. От тук можете да добавите усмивка и да я конфигурирате. Следват настройките, които можете да зададете за новите усмивки. След като приключите с добавянето на усмивка, щракнете върху Изпрати.
Изображение
Файл - Как всъщност изглежда усмивката.
Локация - Това е мястото, където се намира усмивката, спрямо /images/smilies/ директорията.
Код на усмивка - Това е текстът, който ще бъде заменен с усмивката.
Емотикони - Това е заглавието на усмивката.
Ширина - Това е ширината в пиксели, до която усмивката ще бъде разтегната.
Височина - Това е височината в пиксели, до която ще бъде разтеглено усмивката.
Показвай при писане - Ако това квадратче е отметнато, тази усмивка всъщност ще се показва при писане.
Подредба - Можете също да зададете в какъв ред да се показва усмивката. Можете да зададете усмивката да бъде първата или след която и да е друга, инсталирана в момента усмивка.
Добави - Ако сте доволни от настройките на вашата нова усмивка, поставете отметка в това квадратче.
Можете също да редактирате настройките на вашите текущо инсталирани усмивки. За да направите това, щракнете върху Редактиране .
Изображение
Също така можете да пренаредите усмивките, да редактирате настройките на усмивката или да премахнете усмивка. За да пренаредите усмивка, щракнете върху съответната икона „преместване нагоре“ или „преместване надолу“. За да редактирате текущите настройки на усмивката, щракнете върху бутона "настройки". За да изтриете усмивка, щракнете върху червения бутон "изтриване".
Подкрепете ни, като направите дарение
Искаш форум? Трябват ти хостинг и домейн? Мога да уредя всичко от което се нуждаеш! Свържи се с мен за допълнителна информация и цени!
Изображение
Хостинг и Домейни на % ТОП Цени, Планове от 2.90 лв. | Jump.bg!
Публикувай отговор

Създайте акаунт или влезте, за да се присъедините към дискусията

Трябва да сте регистриран, за да публикувате отговор

Създай акаунт

Нямаш акаунт? регистрирайте се, за да се присъедините към нашата общност
Членовете могат да създават свои собствени теми и да се абонират за теми
Безплатно е и отнема само минута

Регистрация

Влез

Обратно към “Ръководство за администриране”