[УРОК] Добавяне на персонализирани BBCodes в phpBB3

Публикувай отговор
Аватар
NecheB
Администратор
Администратор
Мнения: 352
Регистриран на: 06 Авг 2021, 22:20
Местоположение: Maidstone
Обратна връзка:

Добавяне на персонализирани BBCodes в phpBB3

Мнение от NecheB »

Автор pentapenguin
Разберете как да персонализирате вашия форум с персонализирани BBCodes в тази статия.
Добавяне на персонализирани BBCodes в phpBB3 Olympus

Тази статия ще обясни как да добавите свои собствени BBCodes. phpBB3 Olympus има нова мощна функция, която ви позволява да добавяте собствените си BBCodes директно от лесен за използване интерфейс на администраторския панел - не са необходими MODs или промени в кода! Докато phpBB има някои от най-популярните BBCodes, включени по подразбиране, все пак ще има моменти, когато трябва да добавите свои. В края на тази статия има списък на най-търсените BBCodes за лесно копиране и поставяне, но първо ще разгледаме създаването на нов BBCode, така че ще знаете как да го направите.

За да започнете, просто отидете на вашия ACP (Административен контролен панел), след което щракнете върху раздела "ПИСАНЕ". След това щракнете върху BBCodes.

Тъй като все още не сте добавили персонализирани, щракнете върху бутона Добавяне на нов BBCode . Сега ще видите 3 области за въвеждане на текст и квадратче за отметка. Полето за използване на BBCode е мястото, където въвеждате BBCode - т.е. подобно на това, което потребителите ще въведат. В HTML подмяна текстовото поле е мястото, където можете да въведете кода на HTML замяна. The Help линия текстовото поле е мястото, където можете да въведете съвет за това как да използвате вашия нов BBCode. Съветите обикновено се показват, когато потребителят прекара мишката си върху бутона BBCode на екрана за публикуване. И накрая, опцията за показване на страница за публикуване ви позволява да покажете или скриете бутона на екрана за публикуване. Скриването на бутона не деактивира BBCode - потребителите все още могат ръчно да влязат в BBCode.

Сега нека преминем над текстовото поле за използване на BBCode . Ето къде въвеждате своя BBCode. Това е доста лесно - всичко, което трябва да направите, е да добавите своя BBCode и маркери (специални главни думи, заобиколени от {и} - мислете за тях като специализирани подсказки като при търсене в Google). Сложната част е да определите къде да поставите маркерите си и дали вашият маркер се нуждае от допълнителни свойства / аргументи. Нека създадем много прост [red] BBCode, който прави текста червен. Ще въведете:

Код: Избери целия код

[red]{TEXT}[/red]
Какви жетони мога да използвам? Можете да използвате следното:
  • {TEXT} - отговаря на всичко
  • {SIMPLETEXT} - Знаци от латинската азбука (AZ), числа, интервали, запетаи, точки, минус, плюс, тире и подчертаване
  • {INTTEXT} - символи с букви Unicode, цифри, интервали, запетаи, точки, минус, плюс, тире, подчертаване и бели пространства
  • {IDENTIFIER} - Знаци от латинската азбука (AZ), цифри, тире и подчертаване
  • {NUMBER} - съвпада с номер с произволна дължина
  • {EMAIL} - отговаря на валиден имейл адрес
  • {URL} - отговаря на валиден URL адрес
  • {LOCAL_URL} - съответства на локален URL адрес (т.е. същия домейн)
  • {COLOR} - съвпада с HTML шестнадесетичен код като # 000000 или CSS име на цвят като син
Поле за заместване на HTML

Това е мястото, където въвеждате HTML за BBCode. Не забравяйте да замените всички токени, които сте използвали по-горе в полето за използване на BBCode. Продължавайки нашия пример отгоре, за да направите текст червен с [red] BBCode, ще използвате тази HTML подмяна:

Код: Избери целия код

<span style="color: red;">{TEXT}</span>
Поле за помощна линия
Много просто - въведете кратко описание за това как да използвате новия си BBCode и / или какво прави.

Опция за показване на страницата за публикуване
Ако не поставите отметка в това поле, тогава бутона за тази BBCode няма да се покаже на страницата за публикуване. Моля, обърнете внимание, че това не деактивира BBCode - просто го „скрива“. Потребителите винаги могат да го въведат ръчно. Ако решите да не показвате бутона BBCode, не забравяйте да предоставите алтернативен начин вашите потребители да знаят за него (т.е. съобщение).

Други опции на BBCode
За да редактирате BBCode, просто кликнете върху иконата за редактиране в основния администриращ екран на BBCode. За да изтриете BBCode, който вече не се нуждаете, просто щракнете върху иконата за изтриване от главния администраторски екран на BBCode. Забележете, ако изтриете BBCode, текстът и действителният BBCode остават, но HTML подмяната се премахва. С други думи, ако изтриете BBCode, червеният ви текст вече няма да е червен и просто ще се показва като [red] текст [/red].
Често използвани BBCodes


Последно издигане NecheB от 19 Ное 2021, 20:30
Подкрепете ни, като направите дарение
Искаш форум? Трябват ти хостинг и домейн? Мога да уредя всичко от което се нуждаеш! Свържи се с мен за допълнителна информация и цени!
Изображение
Хостинг и Домейни на % ТОП Цени, Планове от 2.90 лв. | Jump.bg!
Публикувай отговор

Създайте акаунт или влезте, за да се присъедините към дискусията

Трябва да сте член, за да публикувате отговор

Създайте акаунт

Не сте член? Регистрирайте се, за да се присъедините към нашата общност
Членовете могат да стартират свои теми и да се абонират за теми
Безплатно е и отнема само минутка

Регистрация

Влезте

Обратно към “Други ръководства”