[УРОК] Отстраняване на проблема "The installer detected a timeout":

Публикувай отговор
Аватар
NecheB
Администратор
Администратор
Мнения: 354
Регистриран на: 06 Авг 2021, 22:20
Местоположение: Maidstone
Обратна връзка:

Отстраняване на проблема "The installer detected a timeout":

Мнение от NecheB »

При извършване на обновяване или инсталиране може да се появи следното съобщение за грешка:
The installer detected a timeout

The installer has detected a timeout, you may try to refresh the page, which may lead to data corruption. We suggest that you either increase your timeout settings or try to use the CLI.
Това е общо срещано съобщение за грешка, ако нещо е пошло по зле. Има няколко причини, поради които може да се появи това съобщение за грешка:

1. Времето на изчакване е изтекло (A timeout has occurred):
Както съобщението за грешка посочва, процесът може да отнема повече време, отколкото PHP е готов да изчака, и затова се появява таймаут. Повечето уеб хостове задават времето на изчакване на PHP на 30 секунди. Ако тази грешка се появява след 30 секунди, е възможно да е настъпил таймаут.
В този случай можете да опитате да презаредите страницата и да стартирате процеса отново, като той ще продължи от точката, на която е спрял. Ако грешката продължава, можете да опитате да увеличите времето на изчакване или да изпълните обновяването чрез командния интерфейс (CLI), ако е наличен.
  • Увеличаване на продължителността на PHP таймаута (Increase the PHP timeout length): Директивата max_execution_time (документация) в PHP контролира колко време може да работи PHP скрипт, преди системата да го прекрати. Променете стойността на по-голяма и стартирайте обновяването отново. Някои уеб хостове предлагат начин за промяна на това чрез контролния панел, ако нямате достъп до .ini файловете. Ако не знаете как да го промените, трябва да се обърнете към вашия хост.
  • Използване на командния интерфейс (CLI) (Use the Command Line Interface (CLI)): Ако имате възможност да изпълнявате команди на вашия сървър чрез SSH или уеб конзола, можете да изпълните обновяването по този начин. Командите в CLI често не са ограничени по същия начин като скриптите, изпълнявани през уеб.
За да изпълните обновяването, преминете в основната директория на вашия форум (тази, в която се намира config.php) и изпълнете следната команда:

Код: Избери целия код

php ./bin/phpbbcli.php db:migrate --safe-mode
Трябва да сте вече актуализирали файловете до най-новата версия преди да изпълните тази команда.

2.Възникна грешка (An error occurred)
Ако тази грешка се появява веднага, това означава, че е възникнала грешка, но тя не е била правилно предадена на инсталатора.
  • Проверете PHP грешния лог: Често това се дължи на грешки в PHP. Те обикновено се появяват в PHP грешния лог на сървъра. Ако не знаете къде се намират грешните логове на вашия сървър, ще трябва да се обърнете към вашия хост.
  • Проверете инструментите за разработчици в браузъра: Грешката също се показва в "Инструментите за разработчици" на вашия браузър. За повечето браузъри, комбинацията от клавиши F12 отваря инструментите за разработчици. Обикновено има и опция в основното меню на браузъра. С отворени инструментите за разработчици, кликнете на раздела "Мрежа" (Network). Рестартирайте процеса на обновяване. Когато се появи грешката за таймаут, превъртете списъка със записи в раздела "Мрежа". В края на списъка трябва да има запис за "update" страницата. Кликнете върху този запис. Обикновено от дясната страна на екрана има под-раздел, показващ "Отговор" (Response). Като кликнете върху него, трябва да се покаже грешката, може да е необходимо да превъртите надолу, за да я видите.
Подкрепете ни, като направите дарение
Искаш форум? Трябват ти хостинг и домейн? Мога да уредя всичко от което се нуждаеш! Свържи се с мен за допълнителна информация и цени!
Изображение
Хостинг и Домейни на % ТОП Цени, Планове от 2.90 лв. | Jump.bg!
Публикувай отговор

Създайте акаунт или влезте, за да се присъедините към дискусията

Трябва да сте член, за да публикувате отговор

Създайте акаунт

Не сте член? Регистрирайте се, за да се присъедините към нашата общност
Членовете могат да стартират свои теми и да се абонират за теми
Безплатно е и отнема само минутка

Регистрация

Влезте

Обратно към “Други ръководства”