Основни настройки

Публикувай отговор
Аватар
NecheB
Администратор
Администратор
Мнения: 353
Регистриран на: 06 Авг 2021, 22:20
Местоположение: Maidstone
Обратна връзка:

Основни настройки

Мнение от NecheB »

1. Основни настройки

В този раздел ще научите как да промените някои от основните настройки на вашия нов форум.

Веднага след инсталирането ще бъдете пренасочени към така наречения "Административен контролен панел" (ACP). Можете също така да достъпите този панел, като щракнете върху връзката [АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ] в долната част на вашия форум. В този интерфейс можете да променяте всичко относно вашия форум.
2. Настройки на форума

Първият раздел от Административния контролен панел (ACP), който вероятно искате да посетите веднага след инсталирането, е "Настройки на форума" (Board Settings). Тук можете прежде всичко да промените името (ИМЕ НА САЙТА) и описанието (ОПИСАНИЕ НА САЙТА) на вашия форум.

Изображение
Тук можете да редактирате името на форум(Site name) и Описанието на форум(Site description) на вашия форум.

Тук също можете да изберете нов стил (след като сте го инсталирали) за вашия форум и да го приложите на всички членове, без значение кой стил са избрали в своя "Потребителски контролен панел". Този стил също ще се използва за всички форуми, за които не сте посочили друг стил. За информация относно къде да намерите нови стилове и как да ги инсталирате, моля, посетете началната страница на стиловете на phpbb.com.

Ако искате да използвате вашия форум за неговноанглогово общество, този формуляр ви позволява също да промените езика по подразбиране (DEFAULT LANGUAGE) (който може да бъде пренебрегнат от всеки потребител в своя Потребителски контролен панел). По подразбиране, phpBB3 се доставя само с английски езиков пакет. Така че, преди да използвате това поле, ще трябва да изтеглите езиковия пакет за езика, който искате да използвате, и да го инсталирате.
3. Функционалности на форума

Ако искате да активирате или деактивирате някои от основните функции на вашия форум, това е мястото, на което трябва да отидете. Тук можете да позволите или забраните, например, промяната на потребителските имена (ПОЗВОЛИ ПРОМЯНА НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИМЕНА) или създаването на прикачени файлове (ПОЗВОЛИ ПРИКАЧВАНЕ). Можете дори да изключите BBCode изцяло (ПОЗВОЛИ BBCode).

Изображение
Активиране и деактивиране на основни функции с две кликвания

Ако изключването на BBCode изцяло е малко твърде строго за вкуса ви, но не искате потребителите ви да злоупотребяват с полето за подписи с множество изображения, просто задайте "Разрешено използване на IMG BBCode тагове в потребителските подписи" на "Не". Ако искате да бъдете по-конкретни относно това, какво искате да позволите и забраните в потребителските подписи, разгледайте формуляра "Настройки на подписите".

Формулярът "Опции на форума" ви предлага отличен начин да контролирате функциите по начин "всичко или нищо". Ако искате да влезете в подробности за всяка функция, има и отделен формуляр, който ви позволява да зададете всичко - от максималния брой символи, позволени в едно съобщение (МАКСИМАЛЕН БРОЙ СИМВОЛИ ЗА СЪОБЩЕНИЕ в "Настройки на публикациите") до размера на потребителския аватар (МАКСИМАЛНИ РАЗМЕРИ НА АВАТАРА в "Настройки на аватарите").
Важно: Ако деактивирате определени функции, те няма да бъдат достъпни за потребителите, които обикновено имат разрешения за тях.

Подкрепете ни, като направите дарение
Искаш форум? Трябват ти хостинг и домейн? Мога да уредя всичко от което се нуждаеш! Свържи се с мен за допълнителна информация и цени!
Изображение
Хостинг и Домейни на % ТОП Цени, Планове от 2.90 лв. | Jump.bg!
Публикувай отговор

Създайте акаунт или влезте, за да се присъедините към дискусията

Трябва да сте член, за да публикувате отговор

Създайте акаунт

Не сте член? Регистрирайте се, за да се присъедините към нашата общност
Членовете могат да стартират свои теми и да се абонират за теми
Безплатно е и отнема само минутка

Регистрация

Влезте

Обратно към “Ръководство за стартиране”